Historie

Gebr. van Leeuwen Harmelen was een familiebedrijf dat in de jaren dertig van de vorige eeuw gestart werd door J. van Leeuwen met zijn vijf zoons als Loonbedrijf Van Leeuwen. In de crisis- en oorlogsjaren werd alles aangepakt, van het rooien van bomen en het persen van strobalen tot het ruimen van sneeuw en het aanbieden van taxidiensten. Na de oorlog ontwikkelden Van Leeuwen en zijn zoons het bedrijf tot een modern loonwerkers- en aannemingsbedrijf. 

Differentiatie

In 1969 zetten drie broers het loonwerkersbedrijf voort als de Fa. J. van Leeuwen, loonbedrijf voor land- en tuinbouw. De twee jongste broers, M.T. van Leeuwen sr. en A.D. van Leeuwen sr., gingen samen verder onder de naam Gebr. van Leeuwen Harmelen B.V., aannemingsbedrijf voor grond,- weg- en waterbouwkundige werken. 

Specialisatie 

Om een onafhankelijke positie in de markt te kunnen verwerven, specialiseerde Gebr. van Leeuwen zich vanaf 1974 in verankeringsconstructies en kruisingen van (infrastructurele) objecten. Daarbij werd inventiviteit traditie. Door creatief te gebruiken wat er is en zelf te bedenken wat er niet is, maakte Gebr. van Leeuwen naam als het bedrijf dat doorgaat waar anderen stoppen. 

Innovatie 

Pragmatisch denken en continue oplossingsgerichtheid hebben vaak geleid tot innovaties, praktische vondsten en efficiënte toepassingen. Gebr. van Leeuwen is houder van verschillende patenten, waaronder de bekende Leeuwankers en Leeuwankerpalen en LEKA-palen (met Kandt Funderingen). Elk probleem is interessant, elke mogelijke oplossing het onderzoeken waard. 

Groei 

Gebr. van Leeuwen is de afgelopen jaren in Nederland uitgegroeid tot marktleider in complexe verankerings- en funderingsprojecten.

Sinds 2006 maakt Gebr. van Leeuwen deel uit van Ballast Nedam. Met de verkoop van de aandelen van Gebr. Van Leeuwen Boringen BV eind 2013, zijn wij in staat onze volledige focus te richten op verankeringen en funderingen. Een marktsegment waarin wij als specialist al geruime tijd een sterke en onafhankelijke positie bekleden, waar we trots op zijn.

Onze nieuwe bedrijfsnaam is Van Leeuwen Verankeringen en Funderingssystemen. 

Heden

Sinds het begin van 2016 is Ballast Nedam overgenomen door Rönesans Holding. Met een nieuwe en sterke eigenaar kan Van Leeuwen optimaal profiteren van de frisse wind die er waait door het bedrijf. Tegenwoordig is
Van Leeuwen Verankeringen en Funderingssystemen ondergebracht onder Ballast Nedam Marine & Civil. Wij verzorgen oplossingen op maat met het familiegevoel van vroeger.